گرافیک تمپلیت

طراحی اسکیومورفیسم (Skeuomorphism) چیست؟

طراحی اسکیومورفیسم (Skeuomorphism) چیست؟

در این مقاله قصد داریم تا به معرفی طراحی اسکیومورفیسم یا Skeuomorphism برای علاقه‌مندان به طراحی بپردازیم و مزایا و معایب آن را بیان کنیم.

اسکیومورفیسم چیست؟

یکی از سبک‎های طراحی گرافیکی اسکیومورفیسم نام دارد که سعی دارد آبجکت مورد نظر شما را در دنیای واقعی به همان شکل رسم کند و تصویری از دنیای واقعی باشد. این نوع از طراحی نقطه‎ی مقابل طراحی فلت می‎باشد. به عبارت دیگر اسکیومورفیسم تصاویر را به همان شکل که در ذهن افراد هستند به تصویر می‎کشد.

طراحی اسکیومورفیسم

از زمان پیدایش کامپیوتر و موبایل رفته رفته طراحی اسکیومورفیسم نیز بوجود آمد. برای مثال، در اولین ورژن‎های iOS اپل به شدت از طراحی اسکیومورفیسم استفاده کرده بود مانند دکمه های واقعی براق، عکس های با حاشیه های سفید، بطوری که در دنیای واقعی بودند.

استفاده از اسکیومورفیسم در طراحی‎های اپل این مزیت را داشت که کاربری که تاکنون تجربه استفاده از گوشی لمسی را نداشته به راحتی بتواند کاربرد دکمه ها و آبجکت‎ها را تشخیص دهد.

(Skeuomorphism) چیست؟

آیا عمر طراحی اسکیومورفیسم به پایان رسیده است؟

یکی از مفاهیم بسیار مهم در عرصه‎ی طراحی اسکیومورفیسم می‎باشد. اسکیومورفیسم به نوعی از دنیای واقعی تقلید می‌کند که از دهه ۱۹۸۰ میلادی پدید آمده است. استیو جابز یکی از اولین کسانی بود که از این طرح پشتیبانی کرده است. یک مثال ساده برای این نوع طراحی سطل بازیافت می‎باشد، که درست مانند دنیای واقعی فرد قادر خواهد بود فایل را بکشد و درون آن بی‌اندازد.

مزایای استفاده از طراحی اسکیومورفیسم

با گذشت زمان این طراحی محبوبیت خود را از دست داده و بیشتر شرکت‎ها به سمت طراحی‎هایی مانند طراحی فلت و متریال دیزاین رفته‎اند ولی طراحی اسکیومورفیسم مزایایی دارد که در ادامه آن‎ها را بیان خواهیم کرد:

۱ – تعامل راحت تر

سایت و اپلیکیشن‎هایی که دارای طراحی Skeuomorphism می‎باشند استفاده از آن ها بسیار ساده است و کاربران کارکرد هر المان را به سادگی متوجه خواهند شد.

این ویژگی باعث خواهد شد کاربر تعامل بیشتری با سایت شما داشته باشد و در نهایت تاثیر مثبتی بر روی سئو سایت خواهد گذاشت و رتبه سایت شما در گوگل بهتر خواهد شد.

۲ – کاربری ساده‎تر

افراد می‎توانند به سادگی از ابزارهایی که از این طراحی بهره برده‎اند استفاده نمایند و کار با آن ها بسیار ساده می‎باشد.

در آخر سادگی و راحتی باعث می‎شود که افراد جهت استفاده از پلتفرم‎های مد نظر نیاز به آموزش کمتری داشته باشند و این امر در بلند مدت می‎تواند هزینه‎های تیم آموزش را کاهش دهد.

۳ – جذابیت بصری

از جهت زیبایی‎های بصری طراحی اسکیومورفیسم بهتر از رقیبان عمل کرده و رتبه‎ی بالاتری دارد.

این عملکرد قوی و داشتن نقاط مثبت را می‎توان مدیون استفاده از المان‎های متحرک، حالت‎های مختلف یک ابزار و علاوه بر آن انیمیشن‎های جذاب دانست.

داشتن زیبایی بصری باعث خواهد شد که سایت در ذهن کاربران بماند و در جست‎وجوهای بعدی اولویت اصلیشان باشد.

۴  – معایب استفاده از طراحی اسکیومورفیسم

مانند هر کار دیگری این طراحی نیز در کنار مزیت‎های خود دارای معایبی نیز می‎باشد.

Skeuomorphism نیز نقاط ضعفی دارد که همواره برای رفع آن‎ها باید از سایر روش‎های طراحی استفاده کرد:

۱ – زمان و هزینه طراحی را افزایش می دهد

به علت نیاز این طراحی به المان‎های زیاد و شبیه‎سازی این المان‎ها در دنیای مجازی زمان زیادی را از شما می‎گیرد تا بتوانید وبسایت خود را ایجاد کنید.

علاوه بر نیاز به زمان طولانی، هزینه‎ی ایجاد چنین پروژه‎هایی نیز بالا می‎باشد و دارای پیچیدگی‎های زیادی می‎باشد.

۲ – حجم سایت بالا می رود و سرعت سایت کاهش می یابد

یکی از معیارهای گوگل برای رتبه‎بندی سایت‎ها، سرعت سایت می‎باشد. هرچه سایت شما از سرعت بیشتری برخوردار باشد، کاربران رغبت بیشتری جهت استفاده خواهند داشت.

استفاده از المان‎های متحرک و المان‎های مختلف در این سبک باعث شده تا سرعت بارگزاری را به شدت کاهش دهند.

از این رو احتمال دارد کاربران زیادی را از دست بدهید. زیرا ثابت شده که اکثر کاربران از سایت‎هایی که بارگزاری آن‎ها بیشتر از ۶ ثانیه طول بکشد خارج شده و به سراغ سایت‎هایی با سرعت بالا خواهند رفت.

۳ – کاهش خلاقیت در طراحی

پایه و اساس این سبک بر کپی برداری از محیط بنا شده که این امر خلاقیت افراد را برای خلق طرح‎های مختلف کاهش می‎دهد از این رو مککن است سایت‎های زیادی از نظر ظاهری مشابه هم شوند و دیگر جذابیتی برای کاربران نداشته باشند.

اگر قصد دارید خلاقیت خود را رشد دهید پیشنهاد می‎شود به سمت این سبک نروید.

۴  طراحی ریسپانسیو

طراحی ریسپانسیو یکی از موارد ضروری در طراحی برای هر شرکتی می‎باشد. به این علت که کاربران موبایل بسیار گسترده هستند و بصورت روزانه بر این تعداد افزوده می شود.

اخیرا اهمیت طراحی ریسپانسیو بیشتر گشته است و علت آن این است که اکثر موتورهای جستجو آن را به عنوان شاخصی برای رتبه بندی سایت ها در نظر می گیرند.

آیا اسکیومورفیسم برای اجرا و طراحی پورتال های سازمانی مناسب است؟

قابل ذکر است که در طراحی اسکیومورفیسم ضرورت بر ایجاد جزییات و تلاش طراح برای پیاده سازی جهان واقع در جهان مجازی باعث می شود محدودیت هایی در ارائه انواع گوناگون محتوا به کاربران رخ دهد و از این رو باعث کم رنگ شدن استفاده از این سبک طراحی حواهد شد. اسکیومورفیسم با دیدی فانتزی به ارائه اطلاعات در حجم کم، برای کاربری است که به صورت کوتاه مدت مخاطب نرم‎افزاری با این نوع طراحی است و قادر نخواهد بود سبکی جدی برای انتقال اطلاعات باشد.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به محصولات فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*