گرافیک تمپلیت

۹ ترفند ضروری در نرم افزار افترافکت

مهمترین ترفند های افتر افکت - گرافیک تمپلیت

افترافکت جزو نرم افزار هایی است که عملیات های سنگینی انجام میدهد و بسیار پرقدرت است. برای افرادی که تازه شروع به یادگیری این نرم افزار کرده اند، شاید اندکی پیچیده باشد که طبیعی است. ترفندهایی در نرم افزار افترافکت وجود دارد که بسیار ضروری و کارآمد می باشند و باعث سهولت در انجام کار می شوند. در ادامه با ۹ ترفند از این نرم افزار آشنا خواهید شد که مهارت شما را بالا می برد.

ترفندهای افتر افکت

۹ ترفند ضروری در نرم افزار افتر افکت که حتما باید یک موشن گرافیست از آنها مطلع باشد، به شرح زیر است:

۱- سوییچ سریع موقعیت یک شی

روش کار بسیار ساده است. ابتدا دکمه space را نگه داشته و به کمک نشانگر موس شی مورد نظر را بکشید. همانطور که می دانید کلیدهای میانبر کار موجب سهولت کار می شود زیرا سرعت کار را افزایش داده و زیاد وقت شما را نمی گیرد. جابه جایی سریع موقعیت یک شی نیز یکی از از این کلیدهای میانبری است که بسیار کاربردی است. برای اینکه در نرم افزار افترافکت موقعیت شی را تغییر دهیم، باید بر روی آیکون hand کلیک کنیم یا اینکه دکمه  H را فشار دهیم. شما با این دو روش باید دائما جابه جایی و سوییچ را انجام دهید. به جای آن به راحتی می توانید با نگه داشتن دکمه  Space آن را فعال کنید. زمانی هم که دکمه را رها کنید، افترافکت به حالت قبل از  hand باز می گردد. پس ترفند خیی راحت و کاربردی می باشد.

 ۲- پیش نمایش RAM

برای پیش نمایش رم می توانید از کلیدهای CTRL+0 که بر روی صفحه کیبورد تعبیه شده، استفاده کنید. در نرم افزارهای ویرایش ویدیو، پیش نمایش با فشردن دکمه Space انجام می شود. اما در افترافکت این طور نیست و موضوع فرق می کند. چرا که در نرم افزار افترافکت شما ابتدا باید کار رندرینگ را انجام دهید و پیش نمایش آن را مشاهده کنید. این فرآیند تحت عنوان پیش نمایش رم یا  Ram preview  شناخته می شود. پس فقط کافی است کلید میانبری که ذکر شد را فشار دهید یا روش دیگر اینکه، در قسمت انتهایی راست پنل پیش نمایش دکمه ای با عنوان Ram preview  وجود دارد که می توانید روی آن کلیک کنید. این تکنیک برای پیش نمایش های صوتی نیز کاربرد دارد.

۳- کپی کردن لایه ها

کلیدهای CTRL+D برای کپی کردن لایه ها استفاده می شود که سریع ترین روشی است که می توانید لایه های متعددی را ایجاد کنید. این تکنیک به طور مشترک بر روی لایه ها و افکت ها صدق می کند.

۴- تغییر کیفیت رندر

در قسمت پایینی پنل  composition  منویی کشویی تعبیه شده که بدین منظور می توانید از آن استفاده کنید. عمل رندرینگ در افترافکت زمان زیادی را می گیرد. اگر افکت ها و لایه های زیادی را ایجاد کرده باشید، به مراتب رندر کردن زمانبرتر است. روش مطلوب این است که زمان رندرینگ را تا حد امکان کاهش دهید تا تغییر کیفیت رندر اتفاق بیفتد. همانطور که گفته شد به منوی کشویی پایین پنل  composition  مراجعه کنید تا کیفیت های مختلف را مشاهده کنید. خروجی نهایی شما بر اساس تنظیماتی است که برای این فرآیند تعریف کرده اید، ذخیره خواهد شد. پس نگرانی از خروجی نهایی تداشته باشید.

۵- گرفتن خروجی کانال های آلفا

شما با استفاده از افکت های RGB+Alpha می توانید در ماژول خروجی بگیرید. همچنین قادر هستید از گرافیک های دیگر خروجی گرفته و در دیگر نرم افزارهای گرافیکی بکارببرید. احتمالا قصد دارید که کلیپ هایتان دارای کانال الفا باشد. همانطوزر که می دانید پیکسل ها متشکل از سه کانال سبز، آبی و قرمز هستند. اما در افترافکت کانال دیگری وجود دارد که مربوط به شفافیت است که تحت عنوان کانال های آلفا شناخته می شوند.

۶- ایجاد افکت لرزش دوربین (wiggle expression)

برای استفاده از این اکسپرشن باید در ویرایشگر مربوطه  wiggle expression را اضافه کنید. این عبارت این اکسپرسن کارایی خیلی زیادی در نرم افزار افترافکت دارد که جلوه لرزش تصادفی دوربین در لایه های پروژه را به وجود می آورد و  این قابلیت را دارید که آن را به شکل دلخواه تنظیم و یا ویرایش کنید. این اکسپرشن با یک خط کدنویسی ساده کار می کند که wiggle per second تعداد لرزش بر ثانیه و  intensity مقدار ثانویه شدت لرزش را مشخص می کند.

۷- ذخیره کردن فریم ها

برای این کار باید به مسیر  file composition>save frame as بروید و کار ذخیره سازی را انجام دهید. در توضیح نکات قبلی گفتیم که کار رندرینک در نرم افزار افترافکت بسیار زمان می برد. پس بهتر است تصویری ثایت و با کیفیت از پروژه خود را در افترافکت خروجی بگیرید و ذخیره کنید. آن را با مشتری خود به اشتراک بگذارید تا نواقص و نکات لازم را به شما گزارش دهد. این روش برای کسانی که با شرکت های بزرگ مکاری می کنند، بسیار مفید می باشد.

۸- مشاهده تمامی فریم های کلیدی (key frames)

کافیست دکمه U را فشار دهید تا کلیه کی فریم های پروژه را در تایم لاین مشاهده کنید. این روش باعث تسریع کار و صرفه جویی در وقت می شود. با استفاده از این روش دیگر لازم نیست که فلش های کشویی ک.چک در نوار زمانی را مرتبا کلیک کنید. همچنین گزینه های Rotation, Position و Opacity با کلیدی های  T, P  و  R روی کیبرد فعال و تنظیم می شوند.

۹- ویرایشگر گراف (Graph Editor)

پس از اینکه کی فریم را انتخاب کردید، می توانید در تایم لاین آیکون کوچک، روی گراف کلیک کنید. ویرایشگر گراف حرکت ها در افترافکت را بهینه سازی می کند و شما می توانید نحوه عملکرد کی فریم ها با یک دیگر را کنترل کنید. برای ایجاد انیمیشن ای روان با سرعت زیاد می توانید به گراف یک منحنی کوچک اضافه کنید.

پروژه آماده افتر افکت .

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به محصولات فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*